£ 3.49 per toko kanggo Pangiriman Sarua dinten - Ordr sateuacan 2 sonten!

Pituduh Vegetarian Anu Salamet

navigasi:

Naon Veganisme?

Naha Kuring Kudu Jadi Vegan?

Kumaha Adaptasi

substitutes

Pabrik Vegan

resep

Restoran Vegan

singgetan

 

Naon Veganisme?

planet bumi

Veganism sanés diet. Mangrupikeun gaya hirup.


Salami sababaraha taun ka pengker, sababaraha selebriti ti atlit dugi ka musisi parantos janten produk vegan sareng vegan janten langkung diaksés. Gerakanana parantos nyababkeun perhatian anu hébat - veganism parantos leres-leres janten alat pamasaran anu trendi sareng tiis!


Kecap 'vegan' mimiti diciptakeun dina 1944 ku sakumpulan leutik vegetarian anu berontak anu hoyong ngalakukeun langkung sareng putus ti Leicester Vegetarian Society di Inggris pikeun ngawangun Vegan Society. Kitu ogé daging, aranjeunna mutuskeun henteu nganggo susu, endog sareng produk anu asalna tina sato. Ngan kadaharan dumasar-pepelakan. Éta ogé ngarobih gaya hirup anu hadé ...


Janten Vegan langkung ti ngan ukur diét dina tutuwuhan, éta mangrupikeun cara hirup anu ngaluarkeun sagala jinis garapan sato sareng kakejaman - tina dahareun dugi ka papakéan. Veganisme sareng pola makan dumasar pepelakan sering dianggo salaku sinonim tapi aya bédana!


Naha Kuring Kudu Jadi Vegan?

 

Seueur ilmuwan nyatakeun yén janten vegan mangrupikeun "cara anu paling ageung" pikeun ngirangan pangaruh anjeun di planét. Aya seueur manpaat anu janten vegan pikeun lingkungan sareng kaséhatan anjeun. 

 

kekerasan sato

Kauntungan anu paling jelas tina dijantenkeun vegan nyaéta nyegah kakejaman sareng eksploitasi sato sabab sadaya katuangan anu dikonsumsi bakal didamel tina pepelakan sareng anjeun bakal hirup anu bébas tina sato-kakejaman. Upami anjeun hoyong nunjukkeun kaasih dunya sato, janten vegan nyaéta jalan ka payun!

 

-Eco ramah

Sato tani sacara masal ogé nyababkeun pangaruh lingkungan négatip anu hébat anu kalebet émisi anu langkung ageung sareng karusakan ruang.  

dahareun vegan

Sanaos tuang vegan henteu teras pilihan paling séhat kusabab tumuhna kadaharan gancang vegan. Nanging, diet vegan anu direncanakeun kalayan seueur beunghar nutrisi sareng ngagaduhan manpaat kaséhatan anu hébat. Sababaraha panilitian parantos ngaitkeun pola dahar vegan pikeun nurunkeun tekanan getih, koléstérol sareng kamungkinan panyakit jantung. Aya ogé hubungan sareng veganism sareng ngajaga diabetes tipe 2 sareng sababaraha bentuk kanker. Diét basis pepelakan beunghar serat, anu ngabantosan pencernaan. Diét vegan anu saé condong kaasup pilihan sapertos séréal, buah, kacang, siki sareng sayuran, anu dikemas pinuh ku serat, vitamin sareng mineral anu nguntungkeun.


Upami anjeun hoyong ningali karusakan dina skala pinuh tina nyéépkeun daging dina massa, kuring mamatahan nonton 'What The Health', diarahkeun ku Kip Andersen sareng Keegan Kuhn. Punten diperhatoskeun dokumenter ieu grafis pisan! Aya ogé seueur jejer kontroversial anu pastina bakal diperdebatkeun sahingga kedah ningali sisi séjén carita ogé.

Kumaha Adaptasi

 

Sateuacan urang teuleum jero kumaha adaptasi, Abdi hoyong mersihan mitos yén janten vegan mahal! Upami anjeun ngarencanakeun leres éta tiasa langkung mirah janten naékkeun anggaran pangan anjeun sanés perobihan anu anjeun kedah lakukeun!


Anjeun mariksa pituduh ieu mangrupikeun léngkah munggaran dina perjalanan vegan anjeun! Dumasar kana pirang-pirang konvérsi vegan, langkung saé adaptasi dina tingkatan anjeun nyalira. Dina kaseueuran kasempetan transisi pinuh henteu kajantenan sapeuting - peryogi waktos janten kabuka-dipikiran sareng milarian naon anu paling cocog pikeun anjeun!

Mimiti anu saé tiasa ngadamel parobihan alit sapopoe - ngaleutikan kana veganismeu, nambahan. Ningkatkeun kadaharan dumasar-pepelakan anu anjeun tuang, nalika motong daging sareng susu.

Meureun unggal minggu anjeun tiasa ngeureunkeun tuangeun daging atanapi susu, hiji produk dina hiji waktos sapertos ngagentos susu sapi sareng susu almond. Ékspérimén sareng tingali naon anu tiasa dianggo! 


Seueur pendatang vegan-énggal ngawadul yén aya terbatas pangan kanggo didahar tapi aya seueur sumberdaya online anu anjeun tiasa mendakan resep vegan anu leueur sareng réstoran anu saé. Kuring bakal ngabagi sababaraha resep sareng réstoran karesep kuring salajengna dina panduan.


Dina ngamimitian wisata vegan anjeun, penting pikeun ngawas asupan gizi anjeun sabab gampang kantun nutrisi penting. Kuring bakal ngabagi nutrisi anu paling dipikaresep bakal teu dipaliré dina bagian Nutrisi Vegan.


Émut damel transisi anjeun pikaresepeun! Dina ngamimitianna sok aya pikagumbiraeun hébat. Janten penjelajah - éta mangrupikeun bab anyar anu narik dina kahirupan anjeun. Ngajalajah katuangan énggal, rasa anyar, ngumbara ngalangkungan asakan énggal sareng kaluar tina zona nyaman anjeun. Aya seueur pilihan anu ramah di vegan di ranté réstoran Inggris anu anjeun tiasa nikmati (émut pikeun nyandak notepad sareng catet catetan pikeun inspirasi naon anu anjeun masak!) Upami anjeun henteu resep masak, aya ogé pilihan préparasi tuangeun anu hadé di ditu ogé.


Abdi mamatahan yén anjeun sacara aktif nalungtik veganism salaku pola makan (ogé, gerakan) lumayan énggal sareng ngan dimimitian dina taun 1944. Aya sababaraha helai vegan anyar anu dibentuk, tingali sareng tingali naon anu resonat sareng anjeun langkung.


Gaduh rerencangan vegan? Éta tiasa penting pisan dina sababaraha bulan kahiji anjeun, nyungkeun naséhat - resep karesepna. Tempat dahar. Upami anjeun teu ngagaduhan sasaha anu nutup saha anu vegan, aya seueur forum sareng jaringan vegan pikeun gabung online. Anjeun bahkan tiasa mariksa grup Facebook, Twitter sareng platform média sosial sanés. Abdi mamatahan anu dipeunteun tinggi 21-Day Vegan Kickstart app pikeun ngabantosan anjeun transisi.


Urang sadayana ngagaduhan dinten anu goréng sareng nalika anjeun, balikeun deui ka sabab anjeun - pikirkeun tujuan pribadi anjeun sareng naha anjeun hoyong janten vegan. Naha anjeun penting pisan sareng bakal ngajantenkeun anjeun jalan. Nonton pidéo anu luhur sareng maca buku ngeunaan positip veganisme bakal ngajantenkeun anjeun ngamotivasi. Gabung sareng komunitas vegan online ogé tiasa ngabantosan - tingali di Forum Sapi Senang jeung Déwan Veggie.


 

Nutrisi Vegan

jat nu mawa gisi

Sakumaha parantos disebatkeun sateuacanna, dina transisi anjeun ka veganism, éta tiasa bahaya sabab gampang kantun kaluar nutrisi vital. Pastikeun pikeun ngaganti kabutuhan poko tina pilihan daging sareng susu. Ieu mangrupikeun nutrisi luhur anu sering gampang diloloskeun sareng kumaha mastikeun anjeun kéngingkeun:

protéin

Protéin mangrupikeun bagian penting tina nutrisi sadayana kusabab éta ngahasilkeun 17% beurat awak sareng mangrupikeun komponén utama dina otot, kulit sareng organ internal. Éta ogé penting pikeun fungsi sistem imun - protéin diperyogikeun pikeun merangan inféksi. Seueur gym-goers ngagumkeun ngeunaan protéin oyag sareng ngawaskeun asupan protéinna kusabab henteu cekap protéin nyababkeun leungitna otot. Upami anjeun hoyong janten vegan sareng hoyong ngajaga otot anjeun teu kedah hariwang! Aya seueur sumber protein vegan anu hébat. Pilihan protéin luhur nyaéta:

  • Quinoa (100g porsi) - 4g (7 - 9% NRV)
  • Pulsa (100g porsi) - 5 - 10g (9 - 22% NRV)
  • Tahu Sumu (100g porsi) - 8g (15 - 18% NRV)
  • Kacangan sareng siki (100g porsi) - 20 - 40g (36 - 89% NRV)
  • Buckwheat (100g porsi) - 5g (9 - 11% NRV)
  • Oats (100g porsi) - 10g (18 - 22% NRV)
  • Sangu coklat sareng liar (100g porsi) - 4g (7 - 9% NRV)
  • Séréal sanés (100g porsi) - 4 - 8g (7 - 18% NRV)
  • Sayuran (100g porsi) - 1 - 4g (2 - 7% NRV)

vitamin B12

kacapean

Vitamin B12 mangrupikeun mineral sanés anu kedah diperhatoskeun - Vitamin B12 anu handap tiasa nyababkeun anémia sareng ngarusak sistem saraf. Vitamin ieu mangrupikeun hal anu paling hésé pikeun diét dina vegan. Vitamin B12 anu disarankeun nyaéta 2.4μg. Aya sababaraha sumber B12 anu kalebet:

  • Susu Tutuwuhan (per 16oz Gelas) - Hingga.6 µgv (249% DV) 
  • Sababaraha produk kécap (100g porsi) - 1.5μg (60% DV)
  • Sababaraha séréal sarapan sapertos Multi Grain Cheerios (porsi) - 2.4μg (100% DV)

vitamin D

Vitamin D mangrupikeun vitamin sanés anu tiasa gampang diloloskeun salaku vegan. Hal ieu sering dipendakan dina katuangan anu henteu vegan sapertos salmon, koneng endog sareng kerang. Masarakat umum sacara gembleng sigana gaduh masalah sareng kéngingkeun cukup Vitamin D - 1 dina 5 jalmi ngagaduhan tingkat vitamin D anu handap. Ieu mangrupikeun masalah kumargi Vitamin D diperyogikeun kanggo nyerep kalsium sareng panganan fosfor kanggo mastikeun yén anjeun ngagaduhan tulang anu kuat. Vitamin D ogé ngadukung sistem imun sareng ngirangan résiko déprési. Disarankeun nganggo 10 mikrogram Vitamin D dina unggal dinten. Ieu sumber vegan luhur vitamin D pikeun vegan:

  • Susu kécap anu diperkuat (1 porsi) - 2 mcg (29%)
  • Suung 100g - 11.25 mcg (112.5%)
  • Séréal anu diperkuat (1 porsi) - 0.2 dugi 2.5 mcg (2 - 25%)
  • Dikuatkeun Jus Jeruk (1 porsi) - 2.5 mcg (25%)
  • Susu almond anu diperkuat (1 porsi) - 2.4 mcg (24%)
  • Susu béas anu diperkuat (1 porsi) - 2.4 mcg (24%)

... Sareng pamustunganana, pendekatan anu paling alami nyaéta kéngingkeun sinar matahari anu saé. 10 - 30 menit tilu kali saminggu cekap pikeun kaseueuran jalma kéngingkeun cekap Vitamin D. Jalma anu kulitna langkung poék peryogi langkung kakeunaan pikeun ngahasilkeun asupan Vitamin D anu sami. Punten ogé janten capé ku waktos dina cahaya panonpoe sabab teuing panonpoe tiasa nyababkeun sunburn sareng kanker kulit.


kalsium

tulang

Kalsium ngagaduhan peranan anu penting dina operasi awak anjeun, dipikanyaho yén diperyogikeun pikeun ngawangun sareng ngajaga tulang anjeun. Peran penting kalsium sanésna kalebet ngadukung kontraksi otot, régulasi tekanan getih, pangiriman saraf sareng pembekuan getih. Pikeun non-vegan umumna diala ngalangkungan susu sareng susu. Disarankeun kéngingkeun 1,000 mg per dinten pikeun déwasa, 1,200 mg pikeun langkung ti 50 sareng 1,300mg kanggo murangkalih (4 - 8 taun). Kieu carana vegan mastikeun aranjeunna kéngingkeun kalsium anu cekap:

  • Alternatif Susu (1 porsi) - 240mg (24%)
  • Alternatif yogurt dumasar tutuwuhan (1 porsi) - 150mg (15%)
  • Sayuran daun héjo sapertos Kale, Bayam sareng Okra (1 porsi) - 21 - 185mg (2.1% - 18.5% NRV)
  • Buah seger (1 porsi) - 3mg - 26mg (0.3% - 2.6% NRV)
  • Buah garing (30g porsi) - 17 - 75mg (1.7% - 7.5% NRV)
  • Kacang sareng pulsa (1 porsi) - 17 - 66mg (1.7% - 6.6% NRV)
  • Kacangan sareng siki (1 porsi) - 3mg - 201mg (0.3% - 20.1% NRV)
  • Porsi produk roti (1 porsi) - 85 - 167mg (8.5% - 16.7% NRV)
  • Hérbal garing (1 séndok porsi) - 80mg - 105mg (8% - 10.5%)

beusi

sél getih beureum

Kurangna zat beusi mangrupikeun kakirangan zat gizi anu paling umum di dunya, nanging, aya seueur sumber zat beusi dina diet vegan. Besi penting pikeun ngajaga sél getih beureum, anu mawa oksigén dina sakuliling awak. Kurangna beusi tiasa nyababkeun anemia kakurangan zat beusi. Kaseueuran jalma déwasa meryogikeun asupan beusi 8.7mg per dinten, nanging, anu haid kedah tujuanana pikeun asupan anu langkung luhur - 14.8mg per dinten. Kieu kumaha anjeun tiasa ngahontal tujuan beusi anjeun:

  • Flaxseeds 100g - 5.73mg (66% NRV)
  • Kismis 100g - 1.9mg (22% NRV)
  • Brokoli - 1mg (11% NRV)
  • Tahu Sumedang 100g - 5.4mg (62% NRV)
  • Lentil 100g - 3.3mg (38% NRV)
  • Chickpeas 100g - 6.2mg (71% NRV)
  • Kacang 100g - 5.1mg (59% NRV)
  • Kacang mete 100g - 6.7 mg (77% NRV)
  • Sikina Chia 100g - 7.7 mg (89% NRV)
  • Bayam 100g - 2.7mg (31% NRV)

Omega-3 asam lemak

Urang sadayana peryogi bentuk gajih dina tuangeun sabab awak urang henteu tiasa ngadamel éta. Omega-3 Fatty Acids mangrupikeun gajih penting sabab ngadukung sistem imun, otak, saraf sareng panon anjeun. Gajih ieu sering dipendakan dina lauk sareng kadaharan ti laut anu sanés. Aya 3 jinis Asam Lemak Omega-3 nyaéta ALA (Asam Alpha-linolenat), EPA (asam eicosapentaenoic) sareng DHA (asam docosahexaenoic). Hiji-hijina Asam lemak Omega-3 anu aya dina pepelakan nyaéta ALA, nanging, awak anjeun tiasa ngarobih ALA kana EPA sareng DHA. 5% tina ALA ngarobih EPA sareng 0.5% ngarobih DHA. Upami anjeun henteu suplemén penting jumlah anu saé ALA pangan salaku vegan disarankeun yén awéwé ngagaduhan 1100mg sareng lalaki ngagaduhan 1600mg. Ieu sumber anu pangsaéna: 

  • Siki Chia 28g - 4,915mg (307 - 447% NRV)
  • Goreng Brussel Sprouts 78g porsi - 135mg (8 - 12% NRV)
  • Kelor Hemp 28g - 6,000mg (375 - 545% NRV)
  • Walnuts 28g - 2,542mg (159 - 231% NRV)
  • Flaxseeds 28g - 6,388mg (400 - 581% NRV)

... Tong hilap aya seueur suplemén vegan anu tiasa ngabantosan anjeun kéngingkeun nutrisi anu pas.


substitutes

... Aya seueur raos anu anjeun pasti sono saatos anjeun neukteuk dagingna, Nanging, aya sababaraha taneman alternatif langsung anu tumuh. Kami parantos ngagulung substitusi produk anu luhur anu bakal ngamungkinkeun anjeun ngagampangkeun diri kana diet vegan.


Nangka

nangka

Ieu mangrupikeun bahan serbaguna sareng meujeuhna anu tiasa janten gaganti anu hadé pikeun hayam - éta tiasa dianggo kalayan saé anu digoréng. Seueur anu parantos nganggo Nangka kanggo ngagentos daging anu sanés sapertos taco sareng kuéh yuyu. Buah sapertos daging ieu parantos didahar nyebar di Asia dina sababaraha dasawarsa sareng janten langkung populér sareng tiasa diaksés di Inggris. Éta tiasa dipésér di seueur tukang sayur lokal sareng tiasa dipanggihan sacara gampang dina kaleng di supermarket.


Aquafaba

anak hayam

Aquafaba nyaéta cai tina kacang kaléng - anjeun tiasa ngagaleuh kaléng kacang hénpon anu gampang diakses atanapi mésér aquafaba, nyalira. Gawéna hébat salaku gaganti bodas endog sareng sering dianggo ngadamel produk roti, kueh bolu sareng brownies. Anjeun tiasa nambihan cai Chippea kana buttercream bébas susu pikeun nyieun lampu ibun anu éndah. Atanapi cobian dicampur sareng gula kawung sareng jeruk nipis pikeun ngadamel icing vegan karajaan. Anjeun bahkan tiasa ngadamel mayonnaise vegan!


Seitan

seitan

Ogé kawanoh salaku gluten gandum, Seitan didamel tina protéin gandum sareng parantos didahar di Tiongkok mangabad-abad. Ngaganti gandum ieu gampang ayana di pasar swalayan. Seitan mangrupikeun gaganti anu sampurna pikeun hayam goreng - ngan ukur nambihan adonan sareng ngagoreng. Aya pilihan masak anu langkung séhat pikeun Seitan, kalebet ninggang, anggang sareng masak dina oven. Éta ogé gaganti anu saé pikeun bebek, sapi, daging babi sareng sosis.


Ganti susu

santan

Panginten pengganti anu paling gampang diaksés ... Aya seueur pilihan susu alternatif. Kalapa, almond, mete, kemiri, hemp, oat, kécap - anjeun namina! Ékspérimén sareng seueur variasi susu sareng terang mana anu anjeun paling resep! Sababaraha gaganti susu cenah tiasa dianggo langkung saé sareng séréal, anu sanés damel langkung saé sareng kopi frothy. Éta ogé gampang pikeun nyieun alternatif susu DIY ku cara nyampur kacang sareng nambihan cai. Pilarian terang kumaha ngadamel susu almond:


Opak alternatif

Keju alternatip mangrupikeun kamajuan anu berhasil - pastikeun pikeun parios ulasan sateuacan anjeun ngagaleuh! Sababaraha kéju vegan henteu lebur sareng sababaraha raos langkung kéju tibatan kéju - ati-ati! Éta pisan gumantung kana karesep pribadi anjeun. Kéju kéju sering didamel kalayan resep kalapa, aquafaba, kacang sareng minyak nabati padet. Langkung saé pikeun milih kéju anu dibenteng ku vitamin B12 sareng kalsium pikeun naekeun asupan gizi ésénsial ieu. Pilihan pikeun kéju vegan ngembang, anjeun tiasa kéngingkeun alternatif tina gaya mozzarella dugi ka kéju krim.


Curang atanapi olok-olok daging

kéju vegan

Ti mimiti hayam, burger dugi sosis - aya seueur alternatif vegan pikeun dahareun olahan anu anjeun tiasa sono. Terus aya pamekaran alternatif daging tina mérek ageung, supermarket sareng startup alit. Anjeun panginten kantos nguping Beyond Meat anu mangrupikeun burger dumasar tutuwuhan gaya perdarahan - sayogi di Tesco sareng sababaraha réstoran di Inggris. Aya ogé aya kamekaran 'tukang daging vegan' di penjuru Inggris ogé anu niru tukang daging standar tapi nganggo gaganti daging dumasar-pepelakan.


Tahu sareng témpé

tahu

Pilihan séjén anu populér di rak supermarket, tahu didamel tina kécap sareng mangrupikeun gaganti anu kirang diolah pikeun daging anu ngagaduhan protéin lengkep. Rupa-rupa tahu anu paling saé ku piring anu raos sareng jinis anu langkung lemes ngajantenkeun alternatif endog orok anu endah, éta ogé saé pikeun puding sareng roti. Tempe mangrupikeun kedele anu difermentasi anu teksturna langkung kentel, dibandingkeun sareng tahu. Mangrupikeun tempat anu hadé pikeun resep Asia sareng bentuk daging anu saé nalika diiris ipis sareng disikat ku marmite, sirop maple sareng haseup hickory.


'Nyebarkeun' sareng Lemak

mentega vegan

Aya seueur merek mentega bébas susu di supermarket, anjeun panginten parantos meakeun Flora - seueur anu henteu sadar yén éta dumasar-pepelakan! Flora ngadamel panyebaran anu saé sareng endah pikeun dipanggang. Kanggo pastries sareng crispier bakes, cobian pengganti sayur anu pondok sapertos Stork sareng Cookeen.



Ganti endog sapinuhna

sakabeh gaganti endog

Ganti endog tipung populér di toko kaséhatan sareng janten supermarket anu langkung sayogi. Pengganti ieu sering dianggo pikeun tuangeun sareng tuang sarapan. Pengganti endog kalebet tuang rami dicampur sareng cai panas sareng siki chia.



Pabrik Vegan

Sanaos pilihan vegan sayogi di supermarket utama - sababaraha toko leres-leres didamel pikeun veganism sareng kantun raos bebas daging khusus anu anjeun pasti kedah alami. Kami ngarékoméndasikeun:

 

resep

Masak katuangan énggal mangrupikeun salah sahiji unsur anu paling nangtang pikeun janten vegan tapi tong hariwang! Aya resep vegan énggal anu dirancang unggal dinten! Kami parantos ngahijikeun sarapan anu saé kanggo tuah, tuangeun anu saé, tuangeun anu bergizi, jajanan anu raoseun ku huntu sareng resep inuman anu pikaresepeun:

 

sasarap

Wafel Sayuran Gandum Utuh

waffles vegan

"A perasan jeruk nipis masihan ieu sakabeh wgan vegan waffles rasa buttermilk denok sareng tékstur lampu. A brunch akhir minggu séhat hébat!"


PREP: 10 mnt

KULIT: 10 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 8

 

bahan:

  • 1½ cangkir Susu Badam Almond Asli, di kamar temp
  • 1½ séndok jeruk nipis
  • 2 gelas tipung leupas pastry tipung (atanapi campuran bodas / gandum)
  • 2½ séndok téh bubuk bubuk
  • 2 séndok tuang rami
  • ½ séndok téh kayu manis
  • 2 sendok gula tiwu
  • Jiwit uyah laut anu leutik
  • ¼ cangkir minyak kalapa dilebur
  • ½ séndok téh vanili

Ngawula ka:

  • Sirop maple & mantega (butter vegan)
  • Buah musiman

metoda:

  1. Panaskan beusi wafel anjeun (Abdi nganggo sét # 5 kana tambang - setélan kadua dugi ka luhur)
  2. Dina mangkok alit, ngagabungkeun Badé Almond sareng jeruk nipis. Disisihkeun.
  3. Dina mangkok sedeng, gabungkeun sadayana bahan garing (tipung, bubuk pembakaran, tepung rami, kayu manis, gula, sareng uyah).
  4. Kana mangkok alit anjeun (sareng susu almond), tambahkeun minyak kalapa dilebur sareng vanili sareng dikocok sasarengan. Teras tuang bahan baseuh anjeun kana bahan garing sareng gaul dugi ka ngahiji (tong campuran).
  5. Nyemprot wafel wafel anjeun ku sakedik masak sareng scoop kana adonan. Kuring ngantep wafel kuring masak sakitar menit saatos suara bip pikeun tekstur anu garing-di-luar-luar anu idéal.
  6. Hidangan waffles langsung (nalika aranjeunna nuju pipa panas!), Kalayan mantega, sirop maple sareng buah.
  7. Hayu sésana waffles tiis sareng beku pikeun waffles dinten minggu gampang engké.

Catetan:

Beku sareng roti bakar ieu saé - upami anjeun ngagaduhan tukang ngadamel waffle Bélgia kalayan kuadrat anu jero, anjeun panginten badé ngantep sakedik sateuacan toasting ngarah roti bakar rata.


Kentang Manis Anggang & Kale Sarapan Hash

sarapan Hash

"Sarapan anu éndah, 10 bahan pikeun sarapan sareng ubi bakar, bawang beureum, kale, sareng tahu spice masala tandoori! Tepung sareng taneman anu dibungkus protéin sareng serat."


PREP: 10 mnt

KULIT: 35 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 2

 

bahan:

SCRAMBLE

  • 8 ons tahu tambahan-teguh (organik upami mungkin)
  • 2 kentang amis leutik (atanapi sub 1 ageung per 2 alit // dicincang kana gigit ageung, kulit dina // organik nalika mungkin)
  • 2 sdm minyak kalapa dilebur (dibagi)
  • 3 1/4 tsp tandoori masala rempah (dibagi)
  • 1 sdt gula kalapa
  • 1/2 sdt unggal uyah laut + cabé hideung (dibagi)
  • 1 bawang beureum (kulit sareng puncak dipiceun // teras diiris kana irisan sadidinten // tingali poto)
  • 2 sdm peterseli seger (ditambah deui kanggo disajikeun)
  • 1/8 tsp kunyit taneuh
  • 1 kale kebat ageung (dicincang, batang ageung dihapus // ~ 10 ons atanapi 283 g per 1 bundel ageung // organik nalika mungkin)

Pikeun ngalayanan opsional

  • Hummus (toko mésér atanapi resep ieu)
  • Saos panas (tapatio karesep kuring!)

metoda:

  1. Panaskan oven kana 400 derajat F (204 C), sareng bungkus tahu kana anduk anu bersih teras setkeun anu beuratna di luhur (sapertos wajan cor-beusi) kanggo mencét langkung seueur kalembaban.
  2. Samentawis waktos, usumkeun kentang amis sareng 1/2 sdm minyak, 1 séndok tandoori masala rempah, gula kalapa, sareng ciwit unggal uyah sareng cabé (jumlahna resep aslina ditulis // sesuaikeun upami ngarobih ukuran angkatan). Tos ka jas.
  3. Bawang bawang sareng minyak 1/2 séndok, rempah tandoori 1/4 tsp, sareng ciwit unggal uyah sareng cabé (jumlahna resep aslina ditulis // sesuaikeun upami ngarobih ukuran angkatan). Tos ka jas.
  4. Panggang bawang sareng kentang jumlahna 25-35 menit, dibalikkeun sakali deukeut titik satengahna pikeun mastikeun komo asak. Anjeun bakal terang yén aranjeunna parantos nalika bawang coklat sareng karamel, sareng ubi amis garpuh. Angkat tina oven teras sisihkan.
  5. Nalika sayuran ninggang, nempatkeun tahu anu diteken dina mangkok sareng anggo dua garpu kanggo digulung janten potongan alit (tingali poto). Usum ku peterseli seger, kunyit, sareng ciwit séhat unggal uyah sareng cabé. Disisihkeun.
  6. Sakali kentang sareng bawang ampir réngsé masak, panaskeun wajan ageung dina panas sedeng-luhur. Sakali panas, tambahkeun 1 séndok minyak, tahu, sareng 2 tsp tandoori masala rempah (jumlah resep aslina ditulis // sesuaikan upami ngarobih ukuran angkatan). Tumis salami 1 menit, aduk sakapeung, garing sareng coklat tahu. Teras angkat tina wajan teras sisihkan.
  7. Tambihkeun sésana 1/2 séndok minyak kana wajan sareng nambihan kale (jumlah sakumaha resep aslina ditulis // sesuaikeun upami ngarobih ukuran angkatan). Usum ku ciwit séhat unggal uyah sareng cabé, 1 séndok tandoori masala rempah campuran, sareng tos kana jas (jumlahna resep aslina ditulis // sesuaikeun upami ngarobih ukuran angkatan). Tumis, diaduk sering, coklat sareng layu kale - sakitar 3-4 menit.
  8. Dorong kale kana hiji sisi panci sareng tambahkeun tahu deui kana haneut (tingali poto). Pareuman panas tapi tetepkeun kompor.
  9. Pikeun ngaladénan, bagi kale antara 2 (atanapi 3 // jumlah sakumaha resep aslina ditulis // nyaluyukeun upami ngarobih ukuran angkatan)) piring piring, paling luhur ku kentang manis sareng bawang, teras tahu. Taburkeun sésana peterseli dicincang terasrasakeun. Pikeun rasa tambahan, bumbu ku saos panas sareng tuang ku sendok hummus (opsional).
  10. Pangsaéna nalika seger, sanaos sésa tetep ditutupan dina kulkas salami 2-3 dinten. Panas dina gelombang mikro atanapi dina loyang dina oven 350 derajat F (174 C) salami 15-20 menit atanapi dugi ka haneutkeun.

Catetan:

* Kuring mésér campuran Tandoori Masala Spice di Whole Foods sareng raoseun (tingali poto di dieu)! Upami anjeun henteu tiasa mendakanana, cobian DIY Tandoori Masala Blend ieu: 3 séndok jinten, 2 sudu bubuk bawang bodas, 2 séndok paprika, 3 séndok jahé, 2 séndok ketumbar, 2 sendok kapulaga. Kalikeun deui sakumaha diperyogikeun.

* Inpormasi gizi perkiraan kasar.


Kayu manis Gula Donat

donat vegan

"Donat ... éta nikmat sareng vegan ?! Percanten."


PREP: 20 mnt

KULIT: 10 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 6 - 10

 

bahan:

PIKEUN DONUT

  • Semprot asak
  • 1 c. tipung sagala-guna
  • 1 sdt soda kuéh
  • 1 sdt kayu manis darat
  • 1/2 sdt. soda kuéh
  • 1/2 sdt. uyah halal
  • 2/3 c. susu almond unsweetened
  • 1/2 c. gula pasir
  • 1/4 c. mentega vegan dilebur
  • 1 sdt cuka sari apel
  • 1 sdt ekstrak vanili murni

Pikeun palapis CINNAMON-GULA

  • 1 c. gula pasir
  • 4 sdt kayu manis darat
  • Ciwit uyah halal

metoda:

  1. Panaskeun oven dugi ka 350 ° sareng gosokkeun loyang ku donat masak. Dina mangkok ageung, kocok babarengan tipung, bubuk bubuk, kayu manis, baking soda, sareng uyah. 
  2. Dina mangkok sedeng, kocok babarengan susu almond, gula, mantega, cuka sari apel, sareng vanili. Tuang kana bahan garing sareng gaul dugi ka ngahiji. Mindahkeun adonan kana kantong pipa sareng pipa kana panci donat anu tos disiapkeun. 
  3. Panggang dugi ka sisina emas sareng middles diatur, 10 menit. Dipiceun donat tina wajan sareng antepkeun sakedik dina rak pendingin. 
  4. Dina mangkok sedeng ngagabungkeun gula, kayu manis, sareng ciwit uyah halal. Anteng ngalungkeun donat dina gula kayu manis bari haneut kénéh.

ngawadang

Salad Kale Quinoa

Salad Kale Quinoa

"Salad kale quinoa warna-warni ieu pinuh ku bahan séhat sareng raos anu luar biasa! Hidangan nyiapkeun ideu dahar beurang dumasar pepelakan ieu kanggo tuang salami saminggu. "

PREP: 10 mnt

KULIT: 20 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 6


bahan:

  • 1 cangkir quinoa garing (3 gelas asak)
  • 1 tandan kale Tuscan (ogé dilabélan salaku kale Lacinato, kale dinosaurus, atanapi cavolo nero)
  • 15-ons tiasa cépeak
  • ¼ cangkir bawang daun dicincang halus (atanapi bawang beureum atanapi bawang héjo)
  • 1 cabé bel
  • wortel 2
  • ¼ sacangkir minyak zaitun
  • ⅓ cangkir cuka apel
  • 1 séndok Dijon mustard
  • 1 bubuk kari ciwit leutik *
  • 1 cengkéh bawang bodas ageung, dikupas sareng parut
  • ½ séndok téh uyah halal plus lada hideung taneuh seger sacukupna **

metoda:

  1. Ngadamel quinoa: Buka Stovetop Quinoa atanapi Instant Pot Quinoa. Jantenkeun sateuacana ATAWA upami dilayanan langsung, bawa quinoa kana suhu kamar: sumebar dina hiji lapisan dina loyang sareng beku 2 dugi ka 3 menit dugi ka janten tiis.
  2. Nyiapkeun kale: rendang kale éta. Taburkeun kale ku uyah halal 1 ciwit. Lapiskeun panangan ku sababaraha tetes minyak zaitun sareng urut daun kale 2 dugi ka 3 menit dugi ka sadayana empuk.
  3. Nyiapkeun sayuran anu sanés: Rendang bawang daun atanapi bawang daun. Dadu cabé. Kupas sareng dadu wortel.
  4. Campur ganti baju: Dina mangkok sedeng, kocok minyak zaitun, cuka sari apel, Dijon mustard, kari kari, sareng bawang bodas parut.
  5. Campur salad: Campur quinoa sareng sayuran sasarengan sareng ganti baju sareng asp séndok téh uyah halal sareng cabé taneuh seger. Tambih deui uyah anu halal sacukupna. Toko dugi ka 3 dinten didinginkan (anjeun panginten kedah nambihan ciwit uyah sateuacan disayogikeun kumargi uyahna langkung lami tina waktosna).


Catetan:

* Ciwit leutik nambihan pajeulitna tanpa rasa kari dina salad.


** Tambahan pilihan: Opak kéju Parmesan, kacang almond atanapi kacang-kacangan sanésna, céri garing, cranberry atanapi kismis, apel dicincang, bonténg dicincang, sareng sajabana


Gulungan Kertas Sangu Sareng Mangga sareng Mint

Gulungan Kertas Sangu Sareng Mangga sareng Mint

"Kertas nasi vegan ieu digulung nganggo pelem, mint, sareng alpuket kalayan saos dicelup kacang gampang sampurna pikeun usum panas."

PREP: 20 mnt

KULIT: 0 mnt

BEDA: medium

LAYANAN: 6


bahan:

Pikeun gulungan kertas béas:

  • 6 lambar kertas béas Vietnam
  • 1 alpuket
  • 1 bonténg
  • 3 wortel leutik
  • 1 buah pelem
  • 3 bawang héjo, potong cincin
  • 1 cangkir kol ungu, potong belang ipis
  • sakitar 6 lobak, potong irisan ipis
  • 1 cangkir mint seger
  • 2-3 gelas apu, potong belang ipis
  • 1 - 1 1/2 gelas mi mi asak

Pikeun tahu wijen goreng (opsional):

  • 7 oz blok teguh tahu
  • 1 séndok téh minyak wijén
  • Kedé séndok 1
  • 1 séndok siki wijén

Pikeun saos beuleum kacang:

  • 1/4 gelas mentega kacang chunky
  • 2 sendok kécap
  • 1 cengkéh bawang bodas, dicincang
  • 3-4 sendok cai haneut
  • 1/2 sendok saos sriracha (opsional)


metoda:

  1. Potong alpukat, wortel, pelem, apu, sareng kol ungu kana garis-garis hal.
  2. Upami anjeun atos motong sayuran, eusian mangkok deet ku cai sareng celupkeun kertas-kertas béas dina cai janten sadidinten baseuh dina dua sisi. Entong ngantep éta soak panjang teuing, ngarah henteu lemes teuing.
  3. Mimiti ngadamel tahu (éta opsional tapi leres enak): Potong tahu kana belang ipis (sakitar 0.10 inci kandel) sareng panaskeun minyak wijén dina panci ukuran sedeng. Tambihkeun tahu sareng kecap sareng masak sakitar 4 menit dugi tahu na coklat sareng garing. Teras tambahkeun siki wijén sareng masak sakitar menit deui.
  4. Nalika anjeun ngaleueut kertas béas, eusian ku sayuran sareng tahu (upami nganggo) sareng bungkus sapertos burrito. Jigana anu pangsaéna pikeun museur ngeusianana tuluy gulungkeun deui sareng tilep dina dua sisina.
  5. Teras ngadamel sambel celup kacang: Dina mangkok sedeng, ngagabungkeun mantega kacang sareng kecap, bawang bodas, cai haneut, sareng sambel sriracha.
  6. Hidangkeun gulungan kertas béas sareng sambel celup kacang.

Catetan:

  • Upami anjeun hoyong gulungan kertas béas janten bebas kécap, tinggalkeun tahu na. Gulung usum panas tetep bakal pikaresepeun tanpa tahu.
  • Gulungan kertas béas sacara alami bébas gluten. Nanging, kuring nganggo kécap kanggo saos beuleum mentega suuk. Upami anjeun peryogi sadayana tuangeun janten 100% bébas gluten, kantun nganggo tamari tibatan kécap pikeun sambel kacang sareng pikeun ngagoréng tahu.
  • Pastikeun pikeun motong sadaya sayuran heula, janten anjeun parantos siap nalika anjeun mimiti neuleumkeun kertas béas kana cai.
  • Entong nyelepkeun kertas béas panjang teuing atanapi éta bakal janten lemes, lemes, sareng hésé digulung.

Franers Jagung Vegan Zucchini

Franers Jagung Vegan Zucchini

"Fritters jagung zucchini vegan paling endah anu anjeun kagungan. Renyah, lezat sareng sampurna kalayan salad atanapi dicelupkeun kana beuleum karesep anjeun. "


PREP: 10 mnt

KULIT: 20 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 4


bahan:

  • 1 gelas tipung serbaguna atanapi sisikian
  • 2 TSP baking powder
  • Uyah satengahna
  • ¼ sdt cabé hideung
  • 1 endog chia / flax 1 sdm siki chia / siki flax ground + 3 sdm cai, tingali catetan
  • ½ sacangkir susu almond atanapi susu kacang sanés
  • 1 sdm minyak zaitun
  • 1 ½ cangkir zucchini parut, diperes sareng dikuras (sakitar 2 zucchini sedeng)
  • 1 biji jagong ceuli neureuy tongkol (sakitar 1 cangkir jagong)
  • Pepper cabé jalapeño dicincang halus
  • 3 cengkéh bawang bodas dicincang
  • 3 daun bawang dicincang
  • 1/3 cangkir peterseli atanapi cilantro, dicincang
  • 1 sdm jus jeruk nipis atanapi jeruk nipis
  • 2 sendok minyak zaitun atanapi minyak gorengan anu sanésna, kanggo digoréng
  • Saos marinara / krim haseum vegan kanggo disajikeun

metoda:

Nyiapkeun zucchini

  1. Parut 2 zucchini ukuran sedeng (sakitar 1 ½ gelas) kana mangkok atanapi colander anu disiapkeun ku anduk piring atanapi kéju kéju anu bersih anu dilebetna. Tambahkeun ciwit uyah, sareng angkat salami 10 menit. Candak ujung anduk (sapertos anu anjeun kedah kantong sampah), pulas bagian luhur kaén dina tilelep atanapi mangkok dugi ka meres zucchini sareng nyéépkeun cairan anu kaleuleuwihan. Coba peres saloba cair anjeun tiasa.

Ngadamel endog chia

  1. Campur tilu séndok cai sareng hiji séndok siki chia atanapi siki rami taneuh dina mangkok alit. Hayu campuranna kentel 5 menit.

Campur adonan

  1. Campur bahan garing sasarengan. Tambahkeun endog chia, susu almond sareng minyak zaitun sareng dicampur deui sareng whisk.
  2. Tambihkeun parutan zucchini, kernel jagong, jalapeño dicincang halus, bawang bodas cincang, daun bawang anu dicincang sareng peterseli dicincang. Taburkeun jus jeruk nipis. Campur sadayana sasarengan.

Tumis kana fritters

  1. Panaskeun panci kana panas sedeng teras lebetkeun hiji atanapi dua sendok minyak kana wajan. Porsi kaluar hiji séndok adonan numpuk per fritter sareng tumis dina tumpukan dina panas sedeng sakitar lima menit per sisi. Panutup saatos malik.

ngaladenan

  1. Ngawula ka fritters ku dip atanapi salad favorit anjeun (langkung seueur saran dina handap ieu).

Catetan:

  • Fritters jagung vegan ieu endah pisan upami anjeun kedah nambihan langkung seueur sayuran kana tuangeun anjeun atanapi peryogi cara licik anu sanés pikeun murangkalih tuang sayuran.
  • Pikeun nyiapkeun zucchini parut, anjeun kedah ngaleueut cairanana tina éta (tingali pitunjuk di luhur).
  • Resep ieu ngagunakeun "endog chia" atanapi "endog rami" salaku gaganti endog normal. Anggo tilu séndok cai sareng séndok siki chia atanapi siki rami taneuh. Hayu campuran kentel 5 menit sareng éta siap dianggo.
  • Ngawula ka fritters kalayan saos dipping sapertos marinara, krim haseum atanapi setara vegan, baba ghanoush, guacamole atanapi dressing alpukat, kalayan salad favorit anjeun (rekomendasi kuring nyaéta Grilled Corn and Black Bean Salad and Mexico Chopping Salad), kalayan batang sayuran, salaku sisina kana bungkus, sandwich atanapi bagel.
  • Fritters ieu tetep saé dina kulkas dugi ka 4 dinten, janten anjeun tiasa ngadamel angkatan sareng nyandak éta di tempat wisata, piknik, atanapi nyandak éta pikeun anjeun tuang siang.
  • Anjeun tiasa ngabekukan aranjeunna dugi ka tilu bulan. Pikeun latihan deui, bawa ka suhu kamar sareng tumis deui.

dahar peuting

Lada Miso Portobello Jamur Burger (Vegan)

Lada Miso Portobello Jamur Burger

"Burger jamur portobello vegan ala Asia-gaya ieu, pinuh ku rasa umami anu lezat! Éta dibungkus ku Guacamole gaya Asia, ditutupan ku salad pita mentimun anu tiis sareng selot wortel anu renyah."


PREP: 25 mnt

KULIT: 10 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 2


bahan:

  • 2 supa portobello ageung
  • 1 Séndok Miso (warna naon)
  • 1 séndok minyak wijén panggang
  • 1 séndok sriracha
  • ciwit uyah sareng cabé

Salad Pita Timun

  • 2 bonténg turki, potong bijaksana janten pita (nganggo mandolin– tingali catetan)
  • 1 daun bawang, diiris dina diagonal
  • 1 / 4 séndok uyah
  • ¼ gula séndok téh
  • 2 sendok cuka béas
  • ½ séndok téh siki wijén panggang

Carrot Slaw (pikeun mempermudah ieu, tingali catetan)

  • 1 1/2 gelas wortel korek api (atanapi parut)
  • 1 daun bawang
  • 1 / 4 séndok uyah
  • ¼ gula séndok téh
  • 2 sendok cuka béas
  • ½ séndok téh siki wijén panggang

Guacamole Asia

  • 1 alpuket ageung, dikubus
  • 1 séndok téh jahé anu dicincang halus (atanapi nganggo tempel jahé)
  • 1 séndok téh cuka anggur béas
  • 1 séndok téh minyak wijén
  • ¼ séndok téh uyah sareng cabé
  • ciwit tipung cabé sareng siki wijén

2 roti gandum lengkep, dipanggang


Tambihan opsional- jahé acar


metoda:

  1. Panaskeun hawu. Ngagunakeun garpu atanapi mini whisk, campur miso, sriracha, sareng minyak wijén .... & ciwit uyah sareng cabé dina mangkok alit kanggo ngadamel témpél. Sikat sacara bébas kana kadua sisi suung portobello.
  2. Ngagunakeun sayuran peeler atanapi mandolin, potong bonténg kana pita ipis panjang. (Anjeun tiasa ngan ukur nyiksikan kana disk anu ipis pisan) Tempatkeun kana mangkok sedeng sasarengan daun bawang sareng nambihan bahan ganti baju sareng alim-alungkeun.
  3. Ngadamel wortel slaw sareng cara anu sami. Tempat dina mangkok alit, tuang ku bahan ganti baju. Pikeun ngahémat waktos anjeun tiasa ngagabungkeun wortel sareng bonténg (sareng gandakan ganti baju) sareng tuang sasarengan dina hiji mangkok - tapi kuring langkung resep nyalira, ngan ukur pikeun "kacantikan", tapi éta henteu penting. 
  4. Ngadamel Guacamole Asia, ku cara nempatkeun sadayana dina mangkok alit, mashing sareng aduk sakedik dugi krem ​​sareng gabungan. Henteu kedah lemes. Sprinkle kalayan wijen sareng sambel cabe.
  5. Panggangan portobellos, belah luhur ka handap heula, salami 4-5 menit nganggo panas sedeng, dugi ka juicy sareng lembut. Flip, grill sababaraha menit deui. Panggangan Buns.
  6. Ngumpulkeun burger… .bérés roti sareng jumlah Asia Guac anu leueur, pasang sisi portobello (pikeun néwak sadaya jus anu raos) teras gundukan sareng pita bonténg sareng salad wortel, sakedik peres sriracha, jahé acar opsional. Anggo sésana Guac Asia dina cangkéng roti, sareng luhur burger.
  7. Tuang geuwat.

Catetan:

  • Pikeun tuangeun anu langkung énténg anjeun tiasa nyayogikeun ieu muka, sareng péso sareng garpuh tanpa roti luhur.
  • Pikeun ngahémat waktos anjeun tiasa ngagabungkeun wortel sareng bonténg (sareng gandakan ganti baju) sareng tuang sasarengan dina hiji mangkok - tapi kuring langkung resep nyalira, ngan ukur pikeun "kacantikan", tapi éta henteu penting. 

Pizza Vegan Pangsaéna

Pizza vegan pangsaéna

"Bahkan anu tuang daging bakal resep resep pizza vegan ieu! Kalayan saos gandum, sayuran usum panas & tomat anu garing, raoseun sareng pikaresepeun didahar."


PREP: 20 mnt

KULIT: 15 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 3 - 4


bahan:

  • 1 brokoli sirah leutik, florets dicincang alit, luhur gagang dicincang (ed cangkir)
  • ⅓ cangkir tomat céri satengahna
  • kernel tina 1 siki jagong seger
  • ¼ cangkir bawang beureum dicincang kasar
  • ½ jalapeño, diiris ipis
  • 4 tomat garing-dibungkus minyak dibungkus minyak, dicincang
  • minyak zaitun tambahan-parawan, pikeun girimis sareng sikat
  • 1 (16-ons) bal adonan pizza
  • ½ sacangkir daun kemangi seger
  • 2 séndok daun thyme seger
  • ciwit tipung cabé beureum
  • uyah laut sareng cabé hideung anu anyar
  • Krim gajih

metoda:

  1. Panaskan oven kana 450 ° F.
  2. Dina mangkok sedeng, ngagabungkeun brokoli, tomat, jagong, bawang daun, jalapeño, sareng tomat anu garing sareng matahari sareng girimis sareng minyak zaitun sareng ciwit uyah sareng cabé. Tos ka jas sareng raos. Sayuran kedah saé bumbu sareng dilapis ku minyak zaitun supados sayuran raoseun sapanjang pizza.
  3. Regangan adonan pizza kana panci pizza 14 inci. Sikat ujung luar adonan enteng ku minyak zaitun sareng séndok sababaraha sendok krim gandum kana tengah adonan, cukup ku nyebarkeun kana lapisan ipis. Bagikeun sayuran kana adonan.
  4. Panggang 15 menit, atanapi dugi ka kulit emas, asak, sareng brokoli lembut sareng dipanggang. Angkat tina oven sareng girimis kalayan lembut ku krim jambu mete (upami krim jambu mete anjeun kentel teuing pikeun girimis, aduk sakedik cai). Luhureun Basil seger, thyme seger, sareng ciwit tipung lada beureum.

Kembang kol Tacos Kalayan Kéas

taco vegan

"Tong hariwang upami nyusut pisan - raos bakal langkung pekat."

PREP: 20 mnt

KULIT: 30 - 40 Mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 4


bahan:

saos

  • 1 cabé héjo (sapertos serrano), parut halus
  • 1 cengkéh bawang bodas, parut halus
  • ¼ cangkir gajus atanapi mentega almond
  • 3 séndok. jus jeruk nipis seger
  • uyah halal

papanggihan

  • 3 cengkéh bawang bodas, parut halus
  • ¼ cangkir minyak buah anggur atanapi sayuran
  • 2 TSP. taneuh cumin
  • 2 sdt paprika haseup
  • 2 sirah sedeng kembang engkol, potong 1 "-2" florét
  • uyah halal
  • 12 6 "-diameter tortilla jagong
  • 1 bawang bodas leutik, diiris ipis
  • Dipotong alpuket, irisan lobak, daun cilantro kalayan batang lembut, sareng irisan jeruk nipis (kanggo disajikeun)

metoda:

saos

  1. Ngagunakeun garpuh, campur cabé, bawang bodas, manté gajus, jus jeruk nipis, sareng 3 séndok. cai dina mangkok leutik pikeun ngagabung; usum sareng uyah. Disisihkeun.

papanggihan

  1. Tempatkeun rak dina posisi panghandapna; panaskeun oven dugi ka 450 °. Aduk bawang bodas, minyak, jinten, sareng paprika dina mangkok alit kanggo ngagabung. Susun kembang engkol dina loyang rimmed sareng tuang minyak dibumbui. Usum ku uyah sareng tos ka merata mantel kembang engkol. Panggang, henteu kaganggu, dugi ka coklat tua sareng garing dina handapeun, 15-20 menit. Angkat tina oven teras hurungkeun florets. Terus anggang dugi ka sisi kadua coklat poék sareng garing, 15-20 menit langkung lami.
  2. Panaskeun wajan ageung dina sedeng-luhur. Dianggo dina sakumpulan, roti bakar tortilla dina hiji lapisan, giliran satengahna, dugi ka haneutkeun, sakitar 1 menit total. Mindahkeun kana piring.
  3. Nyebarkeun unggal tortilla sareng sababaraha saos anu dicadangkeun; luhurna ku kembang engkol. Hiasan ku bawang, alpuket, lobak, sareng cilantro. Hidangan nganggo irisan jeruk nipis kanggo diperes.

snacks

Resep Bar Énergi Pecan

pecan bar

"Resep palang énergi buatan ieu mangrupikeun camilan anu sampurna! Éta alami amis, nampilkeun gandum, siki chia, sareng pecan."

PREP:  10 mnt

KULIT: 30 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 14


bahan:

  • 15 kaping Medjool (9 ons) *
  • 1 gelas pecan atah
  • ½ sacangkir gandum gratis
  • 1 séndok siki chia
  • 1 ekstrak séndok vanili
  • ½ séndok téh kayu manis
  • ¼ séndok téh uyah halal


metoda:

  1. Panaskan oven nepi ka 200F.
  2. Angkat liang tina kaping sareng ramo (éta langsung kaluar!). Tempatkeun kaping dina prosesor tuang sareng prosés atanapi pulsa dugi ka dicincang sareng bentuk teksturna kasar. Teras tambihan bahan-bahan sésana sareng prosés pikeun sakitar sakitar dugi ka adonan crumbly bentuk.
  3. Galur loyang atanapi gél gél ku keretas. Tuang adonan kana tengah kertas parchment sareng anggo pin rolling kanggo gulung kana bujur anu 6 "x 10.5". Potong adonan kana 14 batang anu 1.5 "x 3". (Anjeun henteu kedah pas sakumaha kami, tapi kami paling gampang pikeun motong bar seragam!)
  4. Panggang palang salami 30 menit (léngkah ieu ngabantosan teksturna langkung garing sareng kirang caket). Tiis bar kana suhu kamar, teras simpen dina kulkas dina wadah anu diségel antara lambaran lilin. Upami anjeun badé ngarangkep éta nalika badé ngorotan, potong 4 "x 6" persegi panjang kertas lilin, bungkus ku palang-palangna, sareng kencelkeun kana kasét. Tetep saé pikeun 1 bulan didinginkan (atanapi langkung, tapi éta henteu tiasa lami éta!). 

Catetan:

* Kami ngarékoméndasikeun nganggo kaping Medjool: éta mangrupikeun seueur tanggal anu lembut, lembut sareng amis anu nyiptakeun tékstur anu sampurna pikeun batang ieu. Éta sayogi di kaseueuran toko; sababaraha kali aranjeunna dina jumlah ageung atanapi ngahasilkeun, atanapi rangkep dina bagian buah garing.


Adonan Cookie Ever Edible Terbaik (vegan, bébas gluten)

adonan cookie

PREP: 5 mnt

KULIT: 5 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 6


bahan:

  • 115 g mentega vegan tiasa nganggo mentega baku
  • 110 g gula coklat enteng *
  • 3 sdm gula bodas *
  • 1 sdt ekstrak vanili
  • 1 sdm susu pilihan
  • 125 g gratis-tipung tipung sadayana, upami diperyogikeun
  • 45 g chip coklat pilihan

metoda:

  1. Mimitian ku panas ngubaran tipung anjeun dina gelombang mikro atanapi oven (tingali tulisan pikeun pitunjuk).
  2. Dina mixer, krim mentega anjeun sareng gula salami 2-3 menit, dugi ka ngahiji. Tambihkeun ekstrak susu sareng vanili anjeun, sareng teraskeun panggaulana. Lalaunan tambahkeun dina tipung anjeun sareng gaul dugi ka ngahiji.
  3. Ngagunakeun spatula karét, tilep kana chip coklat anjeun. Mindahkeun kana mangkok terasrasakeun langsung.

Roti Pisang Kembang Swir Vegan Kayu Manis Kayu Manis 

roti cau

 

PREP: 10 mnt

KULIT: 1 JAM

BEDA: gampil

LAYANAN: 5 - 10


bahan:

cau Roti

  • 250 g tipung
  • 2 TSP baking powder
  • 1/2 TSP uyah
  • 60 ml minyak
  • Susu ml vegan 75 ml *
  • 50 g gula *
  • 1 séndok cuka apel
  • 1 sdt ekstrak vanili
  • 3 cau asak sakitar 350-400 g

Swirl Kayu Manis

  • 100 g gula
  • 2 sdm kayu manis

Kayu manis Crumble

  • 60 g tipung
  • 20 g gula
  • 20 g gula beureum
  • 45 g vegan mentega tiis
  • 1 TSP kayu manis

Vanilla Glaze

  • 120 g gula tipung
  • 4-5 sdm susu vegan atanapi langkung
  • 1/2 tsp ekstrak vanili

metoda:

  1. Nyiapkeun heula gula kayu manis pikeun swirl. Campur gula sareng kayu manis.
  2. Pikeun runtuhna, gancang knead sadaya bahan kana adonan teras sisihkeun.
  3. Panaskeun oven kana 180 derajat panas luhur sareng handap. Anteng ngasongkeun loyang.
  4. Campur tipung, baking powder sareng uyah dina mangkok. Tuang kana mangkok pergaulan ageung sareng campuran. Campur minyak, susu sayuran, gula, cuka sari apel sareng sari vanili kalayan saé sareng sambel sareng saksak diaduk kana bahan garing. Renyah halus cau ku garpuh sareng tambihan. Campur sakedap kanggo ngawangun adonan.
  5. Tuang sakitar satengah adonan kana loyang. Taburkeun gula kayu manis kalayan sangu dina adonan. Tuang adonan sésana kana kapang. Pikeun strudel, tarik garpuh kana adonan dina spiral. Tungtungna, nyebarkeun gulung kana adonan.
  6. Panggang dina oven sakitar 50-70 menit *. Teras angkat tina oven sareng teraskeun sina tiis.
  7. Pikeun glas vanili, campur sadaya bahan sareng mixer tangan. Nyebarkeun roti pisang sareng tuang.

Catetan:

  • Susu vanili kécap Vegan kanggo langkung raos vanili sareng rasa amis.
  • Upami anjeun ngaganti gula, punten perhatoskeun konsistén adonan éta tiasa robih. Ieu ogé lumaku pikeun tukeur bahan-bahan sanés.
  • Waktos pembakaran tiasa bénten-bénten gumantung kana oven.
  • Cara anu pangsaéna pikeun nguji naha roti cau parantos sayogi nyaéta ku tusuk kai atanapi péso. Duanana kedah kaluar nalika nempel dina roti cau tanpa résidu adonan cair.


inuman

Matcha + Milkshake Kalapa

milkshake vegan

"Matcha sareng kalapa mangrupikeun campuran rasa anu pikaresepeun. Milkshake vegan ieu hampang, nyegerkeun sareng bakal masihan anjeun dorongan tanaga! "


PREP: 5 mnt

KULIT: 5 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 1


bahan:

  • 1 cangkir Sutra Nutchello Kalapa Anggang & Susu Jambu mete atanapi Susu kalapa anu henteu diamis
  • 1 cau beku ageung
  • 2 sendok matcha
  • sababaraha batu és, opsional

Garnish opsional

  • sambel kalapa panggang atanapi kalapa abon
  • cukuran coklat poék atanapi nibao kakao


metoda:

  1. Tempatkeun bahan dina adun sareng aduk nepi ka rata sareng krim.
  2. Ngawula ka luhur ku hiasan opsional.
  3. Ngarasakeun sareng raos unggal siki!

Catetan:

Upami nganggo santan tanpa gula, tambahkeun 1 - 2 kaping, dicincang sareng siki dicabut, pikeun amis. Atanapi nambihan girimis sirop maple murni, sakitar 1 séndok téh, sateuacan dicampur.


Coklat Panas Vegan

coklat panas vegan

"Klasik creamy, beunghar sareng coklat coco panas vegan!"

PREP: 1 mnt

KULIT: 4 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN:  2


bahan:

  • 2 gelas susu gandum Vegan, almond, gajus
  • 3 sdm sirop Maple
  • 2 sudu bubuk Kakao

metoda:

  1. Ngagabungkeun sadaya bahan kana panci saos dugi haneut. Sajikeun sareng krim dikocok kalapa atanapi marshmallow vegan.

Vegan Kunyit Eggnog

vegan eggnog

"Resep gampang ieu pikeun Vegan Turmeric Eggnog nyiptakeun liburan klasik kalayan bahan séhat anu fungsina sareng corak rempah anti radang khusus."

PREP: 2 mnt

KULIT: 5 mnt

BEDA: gampil

LAYANAN: 5


bahan:

  • 1 tiasa santan hampang (13.5 ons / 398ml)
  • Xnumx gelas cai
  • 3 kaping diadu
  • 1 TSP kunyit
  • 1 sendok kayu manis darat
  • 1/4 TSP taneuh pala
  • 1/8 tsp taneuh allspice
  • 1/8 TSP cabe hideung
  • minyak 1 sdm kalapa

pilihan:

  • Sirop maple 1 séndok tambahan atanapi madu upami anjeun resep langkung amis
  • Pala seger pikeun hiasan

metoda:

  1. Tempatkeun sadaya bahan dina campuran gancang. Adun salami 2-3 menit, dugi ka diasupkeun sareng panas. Upami anjeun henteu ngagaduhan Blénder anu bakal ngahanuman inuman anjeun saatos adun haneut dina kompor dina pot alit dina panas anu sedeng.
  2. Hiasan ku pala seger. Kuring ogé ngahias ku boneka susu susu almond.

Catetan:

  • Anjeun tiasa sacara gampil ngaleueut naon waé susu pikeun santen
  • Upami anjeun henteu ngagaduhan blénder-speed tinggi anu bakal manaskeun endog anjeun, saatos adun entéh dina panci dina kompor

Restoran Vegan

Kadang-kadang, daripada masak - anjeun resep kana pangalaman kualitas di réstoran anu dipeunteun tinggi atanapi meureun anjeun ngan saukur resep masak full-stop! Henteu hariwang, kami ngahijikeun réstoran vegan anu pang populerna di panjuru bumi. Tingali di handap:

singgetan

Kami arepkeun anjeun resep pituduh komprehensif ngeunaan veganism! Tong hilap tinggalkeun koméntar. Kanggo nampi kontén anu langkung seueur ngeunaan tuangeun, pastikeun ngiringan daptar mail kami di handap !:

 

Posts Related

Gulungan Endog Wortel & Kobis (Chả Giò Chién Cà Rốt Bắp Cải)
"Gulung endog Vietnam dasarna diwangun ku daging babi anu diasinkeun, bawang, supa kai sareng mi sélopan ipis ...
Maca deui
Vegan ditarik Oumph! Tacos
"Sadayana resep ka Tacos, leres? Kalayan Oumph! Anjeun tiasa nyiptakeun Taco anu endah anjeun sorangan, dieusi ku sagala rupa anu anjeun pikahoyong ...
Maca deui
Hayam Brasil sareng Sangu: Galinhada
"Gampang sareng ngeunah, anjeun moal salah dina hayam Brasil sareng pot béas hiji pot ieu" Kami yakin yén ngeunah ieu ...
Maca deui

Ninggalkeun comment hiji

Perhatikeun, koméntar kudu disatujuan saméméh maranéhna dipedar